Лечение на широк спектър съдови заболявания като хронична венозна недостатъчност, разширени вени, тромбофлебит,

...
Лечение на широк спектър съдови заболявания като хронична венозна недостатъчност, разширени вени, тромбофлебит,
Коментари Харесай

Д-р Шах доказа на бургазлии, че ангилологията е медицинско направление, което помага при редица заболявания

Лечение на необятен набор съдови болести като хронична венозна непълнота, разширени вени, тромбофлебит, рани от съдов генезис, лимфедем и други се организира упешно на бул. Транспортна №33

Кабинетът на първия експерт по ангиология в Бургас и района – доктор Насратуллах Мобарак Шах, намиращ се в МЦ „ Д-р Стайков “, към този момент е обособен бранш в центъра. „ Разширяването стана належащо поради развиването на здравното заведение и поради  увеличаващия се брой на пациенти с венози, артериални и лимфни болести “, оповестиха от управлението.

Центърът разполага с два диагностични кабинета, манипулационна, операционна зала за флебологични процедури, бранш за лекуване на лимфедем и венозни рани. Д-р Шах и екипа му правят: диагностика, лекуване на съдови болести и следене на пациенти след оперативно лекуване в други лечебни заведения.

В центъра се правят редица диагностични проучвания като:

-еходоплерово проучване на цялата съдова система, което демонстрира в действително време положението и структурата на съдовете като разширение или притеснение, тромбоза, калциране, недобре функциониращи венозни клапи и венозен рефлукс.

-измерване на артериален показател. Пациенти с диабет, хипертония, висок холестерол и пушачи са изложени на висок риск от сърдечно-съдови болести. Системното премерване на артериалния показател може да предотврати съществени затруднения като Периферна артериална болест. Изследването е значимо и за пациенти, които имат болежка при вървене  или изтръпване на крайниците – едни от главните признаци при съдово заболяване.

Процедурите, които се правят са:

- склеротерапия – инжекционна процедура за лекуването на повърхностни вени и спукани капиляри. Процедурата се прави напълно амбулаторно и няма оздравителен интервал.
- лазерна терапия на спукани капиляри – актуален способ за унищожаване на спукани капиляри по кожата благодарение на диоден лазер. При тази процедура може даже най-фините капиляри да бъдат отстранени. Други преимущества на процедурата са че е изцяло безболезнена и не се употребяват игли и анестезия.

- лазерна аблация на разширени вени – извънредно ефикасен способ, заместващ съвсем напълно потребността от оперативното лекуване на разширени вени. Извършва се амбулаторно, без обща анестезия. Възстановителният интервал е доста по-кратък в сравнение с при оперативните процедури и не остават белези.

- механохимична аблация – опция на лазерната аблация, при която посредством особено устройство се вкарва склерозант в развалената вена. Както при лазерната аблация не остават белези и пациента може да се върне към ежедневните си действия още на идващия ден.

- лекуване на рани от съдов генезис. Отлагането на лекуването на артериални и венозни болести води до образуването на атрофични рани по крайниците. От своя страна те са мъчно лечими и изискват редица поредни процедури за реализиране на положителни резултати. Обикновено те включват уединяване на инфекцията, характерни превръзки, плазмотерапия при нужда, ендоваскуларно лекуване на съдовете, довели до образуването на раните.

- лекуване на лимфедем – хронично положение, което води до симетрични или асиметрични отоци в крайниците. Може да е примитивен заради дисфункция на лимфната система или второстепенен – следствие от други болести. В ангиологичният ни център се предлага сложно лекуване на лимфедем, включващо диагностика, диетичен режим и препоръки за смяна в метода на живот, лимфен дренаж и компресивна терапия.

„ В нашия център може да получите диагностика и лекуване на необятен набор съдови болести като хронична венозна непълнота, разширени вени, тромбофлебит, предразположеност към тромбози, рани от съдов генезис, лимфедем, периферна артериална болест и ранна диагностика на атеросклероза, препоръки за надзор и профилактика на болестта, ангиологична оценка на пациента преди и след консервативно и оперативно лекуване “, разяснява доктор Насратуллах Мобарак Шах.

Центърът разполага с най-модерна и модерна инсталация и умел екип. Часове за обзор при експертите по ангилология се записват на тел.: 056 99 60 06 и 0892 99 60 06 или на място на регистратурата.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР